PDF

Restauracja Kryształowa

Tradycyjne polskie smaki w asyście kulinarnych inspiracji z całego świata oraz piękne, stylowe wnętrza – wyrusz w niezwykłą podróż zmysłów z naszym Szefem Kuchni!

Zapach świeżo zmielonej kawy o poranku, wyszukane kompozycje potraw, różnorodność smaków znanych zarówno z polskich, jak i światowych stołów – a wszystko to w otoczeniu wspaniałych, pełnych przepychu wnętrz, które będą najlepszym dodatkiem do każdego dania. Wizyta w Restauracji Kryształowej Hotelu Lord**** to prawdziwa uczta nie tylko dla podniebienia.

 

Stefan Birek - Szef Kuchni Hotelu Lord

Przewodnikiem w tej podroży przez bogactwo kulinarnych doznań jest Szef Kuchni Stefan Birek – jeden z największych krajowych autorytetów w dziedzinie gastronomii, ambasador nurtu polegającego na łączeniu tradycyjnej kuchni polskiej z najnowszymi trendami z różnych stron świata. W swojej długoletniej karierze współpracował z największymi markami, wykształcił wielu cenionych kucharzy, jest również organizatorem ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. 

 

Szefa Kuchni poleca

 

  • Pasztet myśliwski podany z galaretką z czarnej porzeczki na sałatce z białej fasoli, pieczonego czosnku i marynowanym podgrzybkiem  /  Hunting pie served with blackcurrant jelly on white bean and roasted garlic salad with marinated bay bolete
  • Wątróbki drobiowe zasmażane z szalotką, jesienną śliwką, jabłkiem, aromatyzowanym świeżym majerankiem podane na liściach szpinaku z dressingiem wiśniowo-buraczanym / Poultry livers fried with shallot, autumn plum and apple flavored with fresh marjoram served on spinach leaves with cherry-beet dressing

  • Zupa z dyni piżmowej z dodatkiem paprykowego chorizo i małży  /  Butternut pumpkin soup with pepper chorizo and mussels

  • Zupa z kurkami na wędzonym boczku z pieczonym ziemniakiem  /  Soup with chanterelles based on smoked bacon with roasted potatoes

  • Pieczeń z dzika szpikowana wędzoną słoniną podana w sosie własnym z buraczanymi kluskami śląskimi i warzywami korzennymi z dodatkiem aromatycznych rydzy  /  Roast boar larded with smoked lard served in its own sauce with silasian beet dumplings and vegetables and flavor saffron milk cap

  • Pieczona polędwiczka wieprzowa podana z gołąbkiem ziemniaczanym w liściach z kiszonej kapusty w towarzystwie borowików i sosu maślanego  /  Roasted pork tenderloin served with potatoes cabbage roll in sauerkraut leaves accompanied by boletus and butter sauce

  • Tarta śliwkowa pod złocistą kruszonką z kremem mascarpone  /  Plum tart under gold crumble with mascarpone cream

  • Dotyk jesieni z jabłkami na spodzie z ciasta marchewkowego z orzechami i puszystym kremem  /  Autumn touch with apples on carrot cake base with nuts and plump cream

 

Oferty

Lunch biznesowy, uroczysta kolacja, bankiet w luźnej atmosferze, a może spotkanie przy stole w gronie najbliższych? Wykwintna kuchnia naszego Szefa Kuchni Stefana Birka będzie doskonałym dopełnieniem zarówno eventów firmowych, jak i imprez rodzinnych – i z pewnością na długo pozostanie w pamięci gości.

 

Proponujemy kompleksową ofertę gastronomiczną na każdą okazję:

Obiady i kolacje

  • Lunch bufetowy lub serwowany
  • Kolacja bufetowa lub serwowana
  • Kolacja lub obiad uroczysty
  • Bankiet zasiadany
  • Bankiet z bufetem szwedzkim

 

Przerwy kawowe

  • Przerwa standardowa – kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, ciasto domowe lub ciastka fornetti
  • Przerwa słona – kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, paluszki, orzeszki, chipsy
  • Przerwa owocowa – kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, owoce
  • Bufet sałatkowy – 3 sałatki, 3 przekąski, 2 zupy, kawa, herbata, woda mineralna

 

Ceny według indywidualnych ustaleń, w zależności od czasu trwania uroczystości oraz menu.

Rezerwuj
 

 

Używamy plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.