PDF

Restauracja Kryształowa

Tradycyjne polskie smaki w asyście kulinarnych inspiracji z całego świata oraz piękne, stylowe wnętrza – wyrusz w niezwykłą podróż zmysłów z naszym Szefem Kuchni!

Zapach świeżo zmielonej kawy o poranku, wyszukane kompozycje potraw, różnorodność smaków znanych zarówno z polskich, jak i światowych stołów – a wszystko to w otoczeniu wspaniałych, pełnych przepychu wnętrz, które będą najlepszym dodatkiem do każdego dania. Wizyta w Restauracji Kryształowej Hotelu Lord**** to prawdziwa uczta nie tylko dla podniebienia.

 

Stefan Birek - Szef Kuchni Hotelu Lord

Przewodnikiem w tej podroży przez bogactwo kulinarnych doznań jest Szef Kuchni Stefan Birek – jeden z największych krajowych autorytetów w dziedzinie gastronomii, ambasador nurtu polegającego na łączeniu tradycyjnej kuchni polskiej z najnowszymi trendami z różnych stron świata. W swojej długoletniej karierze współpracował z największymi markami, wykształcił wielu cenionych kucharzy, jest również organizatorem ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Telewidzowie doskonale znają go z popularnego programu „Kawa czy herbata”, gdzie regularnie prezentuje swój kucharski kunszt.

 

Szefa Kuchni poleca

Wśród popisowych dań naszego Szefa Kuchni warto wymienić takie rarytasy, jak m.in.:

  • Gniazdo jaja przepiórczego podane z zielonymi sałatami i marynowanym pomidorem
  • Chłodnik z arbuza  z  melonem galia i  zapieczonym paluszkiem grissini
  • Panierowane kotleciki z grillowanej piersi kurczaka zamknięte w  młodej cukinii na carpaccio ziemniaczanym z liśćmi szpinaku w sosie czosnkowym
  • Łosoś zapieczony w skorupce ziołowej na modrej kapuście z ziemniakami i sosem z zielonej pietruszki
  • Polędwiczki wieprzowe przekładane zasmażaną botwinką z pieczoną brzoskwinią w sosie miodowo-winnym faszerowaną dzikim ryżem
  • Bezowy torcik z południowymi owocami oprószany czekoladą

 

Oferty

Lunch biznesowy, uroczysta kolacja, bankiet w luźnej atmosferze, a może spotkanie przy stole w gronie najbliższych? Wykwintna kuchnia naszego Szefa Kuchni Stefana Birka będzie doskonałym dopełnieniem zarówno eventów firmowych, jak i imprez rodzinnych – i z pewnością na długo pozostanie w pamięci gości.

 

Proponujemy kompleksową ofertę gastronomiczną na każdą okazję:

Obiady i kolacje

  • Lunch bufetowy lub serwowany
  • Kolacja bufetowa lub serwowana
  • Kolacja lub obiad uroczysty
  • Bankiet zasiadany
  • Bankiet z bufetem szwedzkim

 

Przerwy kawowe

  • Przerwa standardowa – kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, ciasto domowe lub ciastka fornetti
  • Przerwa słona – kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, paluszki, orzeszki, chipsy
  • Przerwa owocowa – kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, owoce
  • Bufet sałatkowy – 3 sałatki, 3 przekąski, 2 zupy, kawa, herbata, woda mineralna

 

Ceny według indywidualnych ustaleń, w zależności od czasu trwania uroczystości oraz menu.

Rezerwuj

Subskrybuj newsletter

Newsletter Hotelu Lord**** w Warszawie

  • Chcesz otrzymywać najnowsze informacje o promocjach i wydarzeniach w Hotelu Lord? Zapisz się do newlettera i otrzymuj co tydzień najnowsze informacje!

  • zapisanych: 0
  • Email Marketingby GetResponse

 

Używamy plików cookies w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.